跳到主要内容
广场街道

德国Ericusspitze广场 ERICUSSPITZE by wes

作者: 2021-06-232021年06月24日暂无评论

景观设计师:WES景观设计事务所
项目时间:2008年到2012年
类型:服务和行政
规模:10500平方米
地址:德国汉堡
摄影:Jürgen Voss、Architekturfotografie

《明镜周刊》的新建筑和Ericus Kontor建筑面向水和一个南向的广场而建。一个突出的主题是平滑的水面,与地表齐平,映射出灯光、天空、人、树和外形结构,与此同时从现有的开放空间里分离出餐饮区。宽阔、南向的阶梯可用于座位,也可以沿着台阶向上走,就像个地毯一样,其细节元素也突出了实体性和叠印主题。同时,带有座位装置的这些阶梯精密程度很高,提供了改变宽阔走廊沿线高度的好机会。

开放空间的规划是基于城市规划组合原则建造的:公共走廊和一个带有基底的半公共广场,用来支撑上面的建筑,但是,这个广场已经成为全部组合的一个主要部分和建筑基底的一部分。颜色的配置和材料的形状也发挥着重要的作用;这些和历史性Ericus堡垒和建筑基底的材料一致。因此这个区域逻辑推理的结果是现代和传统材料的联合呈现。

同时,该区域设计要尽可能的保留外部空间的设计,显示出该地区的精神——至少“调查性”新闻业是由《明镜周刊》创造的。

The new building of the SPIEGEL publishing house and the Ericus Kontor open up both towards the water and onto a south-facing square. A striking motif is the smooth water surface, flush with the ground, which reflects the light, sky, people, trees and facades, while at the same time separating the catering area unobtrusively from the remaining open space. A generously-sized, likewise south-facing ensemble of steps for seating, with a zone of steps to walk up, like a carpet, plays in detail with the themes of materiality and superimposition. At the same time, the stairway with its seating niches is characterised by a high level of precision, providing an appealing opportunity to change levels along the generously-sized promenade.

The planning of the open spaces is based on the urban planning compositional principle: public promenades and a semi-public square with a base, supporting the buildings above. As a result, the square has become an integral part of the overall composition and part of the building base. The colour scheme and texture of the materials plays a significant role; these are precisely in line with the materials of the building base and the historical Ericus bastion. A dialogue between contemporary and traditional materials is hence a logical consequence of this location.

At the same time, the design of the outside space has been kept as reserved as possible, in order to make the spirit of the location tangible – and not least the “investigative” journalism carried out by the SPIEGEL.

Landscape Architect: WES Landscape Architecture

Client: ROBERT VOGEL GMBH & CO. KG, HAMBURG

Project period: 2008-2012

Type: SERVICE & ADMINISTRATION

Size: 10.500 m2

Location: HAMBURG, GERMANY

Competition: 4. PRIZE ?BEBAUUNG DER ERICUSSPITZE IN DER HAFENCITY“, 2007

Realisation: WES & PARTNER

Partner: HENNING LARSEN ARCHITECTS, KOPENHAGEN ARUP DEUTSCHLAND GMBH, BERLIN

Photos: Ju?rgen Voss, Architekturfotografie

发表评论

  • 有问题加我微信