跳到主要内容
教育文化景观

萨尔斯堡校园广场 UNIPARK Nonntal, Salzburg (AT) by wes

作者: 2024-02-10暂无评论

萨尔斯堡是一个大学城。新教师文化和社会科学(KGW)是一个典型的例子,建筑也符合当代标准。不仅有刺激学习和工作环境被创建,但所有必要的需求欲望的大学采取一个开放的方法也已完成。这包括对话中取得领导地位——在隐喻和字面意义——非大学公共。位于市中心和Nonntal之间的区域,该机构为萨尔斯堡的居民提供了有吸引力的城市,utilisable空间,形成一个新的轴之间的密度老城和绿区,与高水平的空间质量。因此在北部和西部,城市广场到校园和建筑,而南方的开放空间形式连接到邻近的景观元素。

学术机构和公众的交错发生在几个水平和不同的度,从建筑物的顶部。在屋顶上,半公开的空间提供了特殊的礼仪价值和特殊的观点。

内庭院代表从里向外的转变。他们的目标是创造诗意的场景,在一个清晰的和减少的方式。

客户端

大BUNDESIMMOBILIENGESELLSCHAFT MBH,维恩(AT)韦斯:9月,埃勒斯伙伴GBR斯托奇汉诺威

项目周期

2006 – 2012

大小

37.050平方米

类型

教育与研究

位置

欧洲

竞争

1。奖,2005年

认识

韦斯&合作伙伴

合作伙伴

9月-埃勒斯伙伴GBR斯托奇,建筑师事务所BDA汉诺威

照片

马克西米利安GOTTWALD(1 – 4,7)

安吉洛KAUNAT(5、6)

9月建筑师事务所(可视化)

Salzburg is a university town. The new faculty for culture and social sciences (KGW) is a prime example of this and the building also meets contemporary standards. Not only has a stimulating learning and working environment been created, but all the requirements necessary for a university that desires to take an open approach have also been fulfilled. This includes taking a leading role in the dialogue – both in a metaphorical and literal sense – with the non-university public. Located in the area between the city centre and Nonntal, the institution provides the residents of Salzburg with appealing urban, utilisable spaces, forming a new axis between the density of the old town and the green zone, with a high level of spatial quality. Hence in the north and the west, an urban square leads up to the campus and through the building, while the open space in the south forms the connecting element to the adjacent landscape.

The interlacing of the academic establishment and the public take place on several levels and to differing degrees, from the base of the building right up to the top. On the roof, a semi-public space provides special amenity values and exceptional views.

The inner courtyards represent the transition from the inside to the outside. They aim to create poetic tableaux, in a clear and reduced manner.

Client

BIG BUNDESIMMOBILIENGESELLSCHAFT MBH, WIEN (AT), FOR WES: SEP – STORCH EHLERS PARTNER GBR, HANNOVER

Project period

2006-2012

Size

37.050 m2

Type

EDUCATION & RESEARCH

Location

EUROPE

Competition

1. PRIZE, 2005

Realisation

WES & PARTNER

Partners

SEP – STORCH EHLERS PARTNER GBR, ARCHITEKTEN BDA, HANNOVER

Photos

MAXIMILIAN GOTTWALD (1-4,7)

ANGELO KAUNAT (5,6)

SEP ARCHITEKTEN (VISUALISATION)

发表评论

  • 有问题加我微信