跳到主要内容
办公景观

lab总部办公景观 by LAB

作者: 2022-03-022022年03月03日暂无评论

Landscape Architects of Bangkok总部位于曼谷繁忙地段,紧邻高档小区,这是一个私人专属空间。该项目利用光的反射试图创造一个宁静的工作环境,设计包括首层花园和位于六层的屋顶花园,光的反射主要借助水面,不管是达到、离开或是欣赏花园,镜面水池随着一天时间的变换产生不同的氛围。

This project was based on light and reflections in gardens, to bring tranquility to a central-city working environment. Our headquarters is located in a busy and upscale neighborhood and we have created two gardens: one on the ground floor and another on a podium roof-top on the 6th floor. The ground-floor site is quite small; there are buildings on three sides with the front open to the main street. However, the garden was designed to be a private, exclusive space rather than an open public area. A long reflective water feature lies along the path that approaches the building. For those arriving, leaving, or simply appreciating the garden, the water creates a different light ambience for every part of the day. In the morning, light filters through a nearby grove; in the afternoon the reflections grow stronger, but diminish to a shimmering effect at dusk. The same theme applies on the roof garden, where the key elements are light and reflections from a swimming pool. The light is controlled by green and stone-featured walls surrounding the garden, as well as its orientation. Morning sunlight warms the entire swimming pool, while the strength of the afternoon sun is relieved by the stone wall. The pool is colored black to create the best reflective qualities from the water, which deliver dazzling reflections to the entire ceiling and the nearby fitness center。

 

发表评论

  • 有问题加我微信