跳到主要内容
公园景观

布鲁克林植物园游客中心Brooklyn Botanic Garden Visitor Center by weissmanfredi

作者: 2021-06-232021年06月24日暂无评论

2013ASLA专业奖 通用设计荣誉奖

布鲁克林植物园游客中心建立了一个梦幻般的城市与花园之间的公共接口。这个景观设计把当代现场工程技术和可持续性的景观与园艺设计融合在

一起,标志着植物园的百年纪念,展示了这个机构对环境管理和保护的承诺。作为植物园的一个无缝的可居住的延伸,这个建筑客厅屋顶的设计合
并了景观与建筑,重新界定了游客与花园、展览与运动、文化与培养之间的物理和哲学关系。

 

The Brooklyn Botanic Garden visitor center establishes a visionary public interface between city and garden. Fusing contemporary site
engineering technology with sustainable landscape and horticultural design, the landscape design marks the Garden’s centennial and
demonstrates the institution’s commitment to environmental stewardship and conservation. As a seamless, inhabitable extension of the Garden,
the building’s living roof design mergers landscape and architecture, redefining physical and philosophical relationships between visitor and
garden, exhibition and movement, culture and cultivation.

 

 

↑ 总体规划图 Master Plan
一个更广泛的景观文脉被检测,超出游客中心占地3英亩的项目区,来建立景观总体规划。在植物园这个较大的历史景观环境中展现了适宜性,技
术、环境和景观设计方案。
项目目的

把建筑设计、绿色屋顶和游客中心3英亩的植物园景观作为布鲁克林植物园新的通道。建筑物蜿蜒曲折的形式是植物园山坡的延伸,景观设计与结构
融为一体。这一景观设计履行了布鲁克林植物园环境管理的承诺。现场的生态工程和园艺设计的融合为植物园的第一次高性能植物园展览提供了一个
新的教学范式。

 

现场环境
游客中心坐落在植物园东北角的华盛顿大街上,这里的街道走向和进入植物园的385直线英尺的上链机芯提供了一个城市与自然之间的连续过渡门槛,
一个25英尺高的护堤充当了游客中心的翠绿色背景和地形锚。护堤上成熟的银杏林和轴向小路保存了下来,作为一个历史组织景观的特点,建筑物
的墙壁和景观的流动植物群依它们而建。植物园原有的小路蜿蜒穿过建筑物的两级,使得花园里的景色有了框架并作为一系列偶发事件被人们所经
历。

 

参赛者的角色
景观建筑设计团队与建筑设计师和土木工程师紧密合作,把基于生物的雨水管理策略整合成这个项目的弹性场地和景观设计。景观设计师采用了全
面的现场工程方法,创建了一个由一系列的景观系统构成的雕刻景观——绿色屋顶,生物洼地,生物渗透池和有特色的雨水花园。景观设计师雇用
了一位土壤科学家顾问来策划与协调土壤剖面与各景观系统以便获得最佳性能。建筑挡土墙、分层花园露台和雨水公园等部分融为一个整体,被景
观设计师设计并记录下来。为了项目的每一个景观系统和园艺特点,超过100多种植物被研究、细化、采购和设计。

The new visitor center for New York City’s Brooklyn Botanic Garden is conceived as an inhabitable topography defining a threshold between the city and the garden. To provoke curiosity and interest in the world-class collection, the new building will provide a legible point of arrival and orientation, an interface between garden and city, culture and cultivation.

The design of the visitor center is seen as a seamless extension of the landscape. Nested into an existing berm, the center is experienced as a three dimensional continuation of the garden path system, framing a series of views into and through the garden. Sited at Washington Avenue, the visitor center wanders from the city into the garden, providing clear orientation and access to the major precincts. The visitor center includes an orientation room, information lobby, gift shop, exhibition gallery, cafe, and an elliptical events space.

Location: Brooklyn, New York
Year: 2012

 

发表评论

  • 有问题加我微信