跳到主要内容
教育文化景观

美国康奈尔大学广场景观设计Cornell University Bailey Plaza by MVVA

作者: 2024-02-11暂无评论

         贝利广场在石头,木头,水和本地植物中以元素形式呈现,将一英亩的地面停车场改造成繁荣的大学公共。本地采石场铺路机的独特模式结合了一个水文系统,重新利用了几乎所有的场地的雨水径流,使该项目成为体验丰富性和可持续资源管理的典范融合。
         自然峡谷构成康奈尔大学的北边和南边;该大学的总体规划要求通过快速扩张的校园将它们与“绿色丝带”联系起来。贝利广场是一个一英亩的铺成的广场,标志着这条绿道,作为一个重要的锚点,为校园的东部成长和作为一个急需的“城市”户外集会场所。 MVVA的设计结束了汽车的根深蒂固的特权,在这个严重未充分利用的位置在校园的中心,并创建一个户外对应的贝利霍尔,旗舰活动空间,也作为康奈尔的最大的教室。
         广场的铺路图案表示了该地点的自然循环欲望线,使用两种类型的石灰石 – 一个光滑和一致,其他不规则的阴影和纹理。大中央空间的周边由一个巨大的石头喷泉,大型木材长椅,密集种植的床和Bailey Hall的大入口楼梯定义。在广场的边缘密集的种植保护它从周边表面道路和在秋天和冬天提供明亮的康乃馨红色闪光,当灰色天空是在伊塔卡的规范。一个倾斜的,条纹的青石喷泉在其基地提供一个神秘的黑暗的水池,使物质参考伊塔卡的着名峡谷。
         Cornell校区没有使用灌溉,因此MVVA为广场开发了一个复杂的雨水滞留系统。路面平整将地表径流引导到种植床和狭窄的排水渠,巧妙地整合到铺路中。从那里,水流在广场下面,允许种植土壤吸收大部分径流,其余的过滤到含水层。校园法规要求现场对至少25%的雨水径流进行处理; MVVA的设计占了90%以上。
  贝利广场获得2008年建筑石材学院塔克设计奖。

           Rendered elementally in stone, wood, water, and native plants, Bailey Plaza transforms an acre of surface parking into a thriving university commons. A distinctive pattern of locally quarried bluestone pavers incorporates a hydrological system that reuses more than almost all of the site’s stormwater runoff, making the project an exemplary fusion of experiential richness and sustainable resource management.

Natural gorges frame the north and south edges of Cornell University; the university’s master plan calls for linking them with a “green ribbon” through the rapidly expanding campus. Bailey Plaza is a one-acre paved square that punctuates this greenway, serving as an important anchor for the eastward growth of the campus and as a much-needed “urban” outdoor gathering place. MVVA’s design ends the entrenched privilege of the automobile on this grossly underused location at the heart of the campus, and creates an outdoor counterpart to Bailey Hall, a flagship event space that also serves as Cornell’s largest classroom.

The plaza’s paving pattern expresses the site’s natural circulation desire lines, using bands of two types bluestone—one smooth and consistent, the other irregular in shade and texture. The perimeter of the large central space is defined by a massive stone fountain, large timber benches, densely planted beds, and Bailey Hall’s grand entry staircase. The dense plantings at the plaza’s edge shelter it from perimeter surface roads and provide flashes of bright Cornell red in fall and winter, when gray skies are the norm in Ithaca. A tilted, striated bluestone fountain presents a mysterious dark pool at its base, making material reference to Ithaca’s famous gorges.

The Cornell campus uses no irrigation, so MVVA developed a sophisticated stormwater detention system for the plaza. Pavement grading directs surface runoff to planting beds and slot drains subtly integrated into the paving. From there, water flows beneath the plaza, allowing the planting soils to absorb most of the runoff and the rest to filter down into the aquifer. Campus regulations required at least 25 percent of stormwater runoff to be treated on site; MVVA’s design treats over 90 percent.

Bailey Plaza won a 2008 Building Stone Institute Tucker Design Award.

发表评论

  • 有问题加我微信