跳到主要内容
广场街道

纽约雅各布贾维茨广场jacob javits plaza new york by MVVA

作者: 2022-05-02暂无评论

         Jacob K. Javits联合大楼广场将安装一个新的防水系统用于下面的地下车库,将公民门槛的尊严与华盛顿特区以外最高级的公民景观之一的邻里公园的亲密关系相结合。景观设计生成曲线的种植地貌,包围着座位区域,并“折叠”在车库底座上,将广场拼接到更广泛的背景中。铺路模式引用联邦大厦的独特的fa。ade,广场由水,长凳和植物的活泼的相互作用激发,包括一个雕刻的木兰圆环。

          虽然位于曼哈顿下城的联邦大楼靠近几个住宅区,但其直接的城市环境包括福利广场(Foley Square),一系列市政,州和联邦公民建筑。这个背景说明了广场需要鼓励和预期的微妙的平衡:它必须跨越公民门廊和公园之间的界限,欢迎公众,同时提出有尊严的使用和纳入必要的安全特征。

         广场内部由可以适应正式和临时使用的空间层次组成。地形创造了户外的“房间”,由长椅和成熟的木兰环形增加了包围的感觉。 (这些空间被仔细选择,以保护游客不受冬季风和夏日的阳光。)在一个区域,喷泉直接从人行道上出现,给空间一个视觉和听觉的动力。种植,水和人行道的组合使广场不会感到空洞,并为农民的市场摊位,可移动的桌椅,特许权和表演提供空间。

          Jacob Javits广场赢得了2014年GSA设计荣誉奖。

           Capitalizing on the installation of a new waterproofing system for the underground garage below, the Jacob K. Javits Federal Building Plaza combines the dignity of a civic threshold with the inviting intimacy of a neighborhood park in one of highest-profile civic landscapes outside Washington, D.C. The landscape design generates curvilinear planted landforms that enclose seating areas and “fold” down over the garage plinth, stitching the plaza into its broader context. The paving pattern quotes the Federal Building’s distinctive fa?ade, and the plaza is animated by a lively interplay of water, benches, and plants, including a ring of sculptural magnolias.

While the Federal Building in Lower Manhattan is near to several residential neighborhoods, its immediate urban context consists of Foley Square, a collection of municipal, state, and federal civic buildings. This context illustrates the delicate balance of uses that the plaza needs to encourage and anticipate: it must straddle the line between civic porch and public park, welcoming the public while suggesting a dignified use and incorporating necessary security features.

The plaza interior consists of a hierarchy of spaces that can accommodate both formal and casual uses. The landforms create outdoor “rooms,” populated by benches and ringed with mature magnolias increase the sense of enclosure. (These spaces were carefully sited to shield visitors from winter wind and summer sun.) In one area, a fountain emerges directly from the pavement, giving the space a visual and aural dynamism. The combination of planting, water, and pavement keeps the plaza from feeling empty, and provides space for farmer’s market stalls, movable tables and chairs, concessions, and performances.

Jacob Javits Plaza won a 2014 GSA Design Honor Award.

发表评论

  • 有问题加我微信