跳到主要内容
广场街道

KUNGSBACKA TORG广场 by White Arkitekter

作者: 2022-05-02暂无评论

很长一段时间,Kungsbacka Torg广场作为一个停车场,留下了很少的空间喧嚣和喧嚣。现在,广场已经转变回城镇居民的聚会地点。广场的设计尊重其历史,但反映现代生活。方格图案定义空格,并与周围属性创建绑定。它也尊重城镇的旧网格格局的道路。方格图案创造灵活性,确保方形可用于许多不同的目的。花岗岩覆盖是多样的,标记沿着街道和街道的主要走道。广场再次是会议发生的地方。为举办活动创造了一个自然的阶段,Norra Torggatan,沿广场上的街道之一,已经步行,允许露天咖啡馆的空间。使用不同的地面覆盖物,而不是广场的方格图案来标记旧教堂废墟。简单的长椅被放置在一起,就像一个雕塑灵感来自旧教堂座位,以进一步划分旧教堂的位置。

与正方形的坚硬表面相反,南部是一片樱桃树的家园。树的树冠有助于创建一个随季节变化的方形。 White还在Kungsbacka Torg设计了两个展馆以及广场的照明设计。

景观建筑:白色Arkitekter
客户:Kungsbacka市
项目开始/结束:2009 – 2012年
完成时间:2012年
面积/面积:7,500平方米
成本:2200万瑞典克朗
摄影师/插画:白色

For a long time, the square Kungsbacka Torg acted as a car park which left little space for hustle and bustle. Now, the square has been transformed back into a meeting place for the town’s inhabitants. The design of the square respects its history, but reflects modern life. A chequered pattern defines the spaces and creates a bond with the surrounding properties. It also respects the town’s old grid pattern of roads. The chequered pattern creates flexibility, ensuring that the square can be used for many different purposes. The granite covering is varied, marking out main walkways along streets and fa?ades. The square is once again a place where meetings happen. A natural stage for hosting events has been created and Norra Torggatan, one of the streets running along the square, has been pedestrianised, allowing space for open-air cafés. The old church ruins are marked out using a different ground covering than the chequered pattern of the square. Simple benches are positioned close together, like a sculpture inspired by the old church pews, to further demarcate the location of the old church.

In contrast to the hard surface of the square, the southern part is home to a grove of cherry trees. The canopy of the trees helps create a square that changes with the seasons. White also designed two pavilions on Kungsbacka Torg as well as the square’s lighting design.

Landscape Architecture: White Arkitekter

Client: Kungsbacka Municipality

Project start/end: 2009 – 2012

Completed: 2012

Area/size: 7,500 sqm

Cost: 22 million SEK

Photographer/illustrator: White

Team: Sam Keshavarz, Paula Mackenzie, Ulla Antonsson, Mikaela ?str?m Forsgren

发表评论

  • 有问题加我微信