跳到主要内容
广场街道

哥廷根重新设计的步行区 Redesign of the pedestrian zone Weender Straße in Göttingen by wes

作者: 2021-06-232021年06月24日暂无评论

哥廷根在保留优雅和永恒,G 2显示最重要的同城轴的Weender路。

第二眼揭示了表面的巧妙碰撞,这一切都在美学和功能方面都令人信服。在同质地毯不同的浅米色和红褐色的颜色从一个建筑物的边缘延伸到大型天然石板另一个与包括整体印象的观众涨幅。历史建筑的颜色似乎在地毯的外观的微妙变化中反映出来。根据昼夜的时间,以及天气和光照条件下,在大街上传达各种情绪。

在地面宽下水道和路缘石进行细微参考历史上的“三分区”本来分为街道成铺装面积和区域的车辆。在在Sametime,灵活的利用率较高水平已经达到。

阿尔特斯市政厅(旧市政厅)进入公共区纳入创建一个空间的高潮:在楼前铺砌集的地毯,同样大小的旧市政厅的平面图,结构广场,而在同一时间惊人地强调其宽敞的空间。

客户
市克哥廷根

项目周期
2009-2014

大小
13500平方米(1 BA =7.200平方米)

等级
公共场所及SQUARES

位置
德国

竞争
1. PRIZE?FUSSG?NGERZONE WEENDER路重新设计“2008年

实现
WES LANDSCHAFTSARCHITEKTUR

合作伙伴
HANS-HERMANN KRAFFT,柏林
工程师GUTTER&PARTNER,哥廷根

照片
ALEXANDER PAUL FIRE(2,3,6,8)
黑尔格蒙特(1,4,5,7)The Weender Stra?e, the most important inner-city axis in G?ttingen, displays reserved elegance and timelessness.

A second glance reveals the ingenious impact of the surfaces, which is convincing both in terms of aesthetics and function. The viewer gains an overall impression of a homogeneous carpet extending from the edge of one building to another and comprising of large natural stone slabs in varying light beige and red-brown colours. The colour of the historic building seems to be reflected in the subtle shifts in the carpet’s appearance. Depending on the time of day and night, as well as the weather and light conditions, the street conveys a wide variety of moods.

Wide drains and curbstones at ground level make a subtle reference to the historic “triple-zoning” that originally divided the street into a pavement area and zone for vehicles. At the same time, a high level of flexibility in the utilisation has been achieved.

The incorporation of the Altes Rathaus (old town hall) into the public zone creates a spatial climax: a carpet of paving set in front of the building, the same size as the floor plan of the Altes Rathaus, structures the square while at the same time strikingly emphasizing its spaciousness.

Client

CITY OF G?TTINGEN

Project period

2009-2014

Size

13.500 m2 (1. BA = 7.200 m2)

Type

PUBLIC SPACES & SQUARES

Location

GERMANY

Competition

1. PRIZE ?NEUGESTALTUNG DER FUSSG?NGERZONE WEENDER STRASSE“, 2008

Realisation

WES LANDSCHAFTSARCHITEKTUR

Partners

HANS-HERMANN KRAFFT, BERLIN

INGENIEURE RINNE & PARTNER, G?TTINGEN

Photos

ALEXANDER PAUL BRANDES (2,3,6,8)

HELGE MUNDT (1,4,5,7)

发表评论

  • 有问题加我微信