跳到主要内容
公园景观

瑞典斯德哥尔摩带状滨水码头公园Hornsbergs Strandpark by Nyréns Arkitektkontor

作者: 2021-06-222021年06月24日暂无评论

瑞典斯德哥尔摩带状滨水码头公园是瑞典景观奖的获得者:Sienapriset 2012。

瑞典斯德哥尔摩带状滨水码头公园是水和土地在弯曲的海岸线和当代设计,圆形有机形状和干净的线条相遇的地方。
瑞典斯德哥尔摩带状滨水码头公园面向西向Ulvsundasjön和傍晚的太阳。海滨和三长长的浮桥码头让游客在水面上浮起水面。这特别是在炎热的夏天的下午,当公园成为周围居民的绿洲,并用于烤和游泳。公园设有几个非正式的休息区和一个带有高座的水箱,用于阳光加热的水,可供慢跑者使用。

瑞典斯德哥尔摩带状滨水码头公园被用作Kungsholmen的所有居民和游客的客厅。

在霍恩斯伯格(Hornsbergs)绞线公园使用的植物都是有异乎寻常的,没有花园。树木位于密集的群体中,每个群体包括一个物种。有各种树种群之间的间隔中有不同的功能和事件的开放空间。朝向水面的边缘是通过跨越固体岩石的大型混凝土拱顶的结合在表面上的板桩构成的。

公园长达700多米,由四部分组成。在西边,有一个码头用于日光浴,木制码头突出到不同长度的湖中。东部是Kajparterren形成与有机Strandparken的对比。它是稍微倾斜的水平盘,稍微靠近水面。东部远处是现有的部件,经过翻新,更易于使用。

 

Hornsbergs Strandpark is the winner of the Swedish landscape award: Sienapriset 2012.

Hornsbergs strandpark is where water and land meet in a curvy shoreline and contemporary design, round organic shape and clean lines.

Hornsbergs Strandpark faces west to Ulvsundasjön and the evening sun. The waterfront and the three long floating piers give the visitor a feeling of floating into the light over the water. This is present particularly on hot summer afternoons when the park becomes an oasis for the surrounding residents and used for grilling and swimming. The park features several informal seating areas and a shower with a high seated tank for water heated by the sun that can be used by joggers.

Hornsbergs Strandpark is used as a living room for all residents and visitors of Kungsholmen.

The plants used at Hornsbergs strandpark are all, with one exception, exotic without being gardened. The trees are located in dense groups including one species each. There are open spaces that hold different functions and events in the intervals between the various tree populations. The edge towards the water is built of sheet pile bonded to the surface with the help of a large concrete crown that spans into the solid rock.

The park is over 700 meters long and consists of four parts. To the west lies a jetty for sunbathing with wooden docks jutting into the lake in different lengths. East of it is Kajparterren formed as a contrast to the organic Strandparken. It is a slightly raised horizontal disc slightly leaning towards the water. Far to the east is an existing part that has been renovated to be more accessible.

发表评论

  • 有问题加我微信