跳到主要内容
广场街道

巴西LADEIRA街道台阶景观 by Metro Arquitetos

作者: 2021-06-232021年06月24日暂无评论

位于萨尔瓦多市中心的Ladeira da Barroquinha的新设计是Glauber Rocha剧院和位于Barroquinha教堂的Gregorio de Mattos基金会文化区的公共空间装修的延伸。除了这两个机构之间的联系外,该项目还组织了在不同层面面向斜坡的建筑物的入口,并考虑到当地街道市场的客流的稳定流动以及朝向公共汽车站的强烈行人流。通过创建独特的地形设计,创建具有不同速度和开放平稳的新路径的永久性。除了斜坡本身,现在仅用于行人使用,该项目使用这些相同的原则将位于更高层高原的电影院旁边的正方形集成。尽管它的单一设计,干预通过缓解斜坡的坡度和利用历史上在萨尔瓦多人行道上发现的材料,在现有的城市空间中适应自身。

The new design for Ladeira da Barroquinha in the centre of Salvador is an extension of the public space renovations for the Glauber Rocha Theatre and the Gregorio de Mattos Foundation cultural area based at Barroquinha Church. Apart from being the connection between these two institutions, the project organizes the entrances to the buildings that face the slope at different levels and also considers the tranquil flow of customers that attend the local street market with the intense pedestrian flow towards the bus terminal. By creating a distinct topographic design, new paths with different speeds and open plateaus for permanency are created. In addition to the slope itself, now for pedestrian use only, the project integrates the square next to the cinema located at a higher-level plateau using these same principles. Despite its singular design the intervention accommodates itself in the existing urban space by alleviating the gradients of the slope and making use of materials historically found in the pavements of Salvador.

发表评论

  • 有问题加我微信