跳到主要内容
广场街道

Eriksbo广场 Eriksbo Square by White Arkitekter

作者: 2022-05-03暂无评论

2008年,White代表Familjebost 负责制定整个地区的解释性计划。其建议对通道,停车场,花园和该地区的废弃和超大广场进行翻新。

广场本身分为不同的“房间”,设有休息区,遮蔽的角落和装饰花园床。照明强调。三桅杆提供一般照明和聚光灯,在地面水平圆形橙色座位元素在晚上亮起来。

在正方形的焦点的喷泉由硬的人为草围拢。从喷泉,水从一个微凹的水磨石区域喷出,形成一个蓝色,黑色和金色的指纹。

Eriksbo停车场的翻新造成了巨大的影响,支持混凝土墙体包括木材肋骨和修复的沥青。黑暗的入口被改变为有玻璃屋顶和一个小游戏区,以满足在洗衣房之间创建。

Eriksbo广场,现在广受欢迎,受欢迎,在Eriksbo提供了一个新的身份和安全的住房。基金会也已经开始营业,在广场周围的前空地。

Despite time pressures and limited resources, it is possible to mould new life into the concrete suburbs as the transformation of the outdoor environment in Eriksbo in east Gothenburg shows.

In 2008, on behalf of Familjebost?der, White was given the task of drawing up an interpretative programme for the entire area. Its proposal resulted in the refurbishment of thoroughfares, car parks, gardens and the area’s deserted and over-dimensioned square.

The square has been scaled down with a striped surface layer right across the square with roundels of black, roughly hewn stone forming an element that invite people to sit down. The square itself is split into different “rooms”, with seating areas, sheltered nooks and decorative garden beds. The lighting is accentuated. Three masts provide general lighting and spotlighting, at ground level round orange seating elements light up in the evening.

The fountain at the focal point of the square is surrounded by hard-wearing artificial grass. From the fountain, the water sprays up out of a slightly concave terrazzo area, which forms a fingerprint in blue, black and gold.

The refurbishment of the Eriksbo car parks made a great impact, with supporting concrete walls clad with timber ribs and the asphalt repaired. Dark entranceways were altered to have glass roofs and a little play area to meet up at was created between the laundry rooms.

Eriksbo Square, now well-frequented and popular, has provided housing in Eriksbo with a new identity and security. The foundations have also been laid for business to operate in the formerly empty premises around the square.

Client: Familjebost?derProject Start/End: 2008-2008Completed: 2011Area/Size: Ca 2 800 m2City: G?teborgPhotographer/Illustrator: Bert Leandersson and White

Skills

Landscape

More about Landscape architecture

Lighting design

Awards

Siena Prize 2009 nominee

Team

Kajsa Sperling

Sam Keshavarz

Mikaela ?str?m Forsgren

发表评论

  • 有问题加我微信