跳到主要内容
广场街道

广场装置IN THE LOOP by Ben

作者: 2022-05-02暂无评论

项目负责人/设计师:Takuma Sugi,平井平子,本Nitaproject

参加者:早二年级学生,早稻田大学艺术与##:5.46mx 5.46mx 2.73msite

这个山林大厦是为早稻田大学2015年科技工程节设计制作的。因为它是建在校园的中央庭院,向公众展示,设计并不妨碍行人的流动。对可用的预算和人力的严格限制,使得设计有效地利用材料并允许快速组装。此外,设计也体现了节日的年度主题:“科学与工程拓展循环”。我们达成的设计是为了满足这些要求,采用四面体积立方体形式的胶合板的形式,四边球形镂空。设计过程充分利用3D CAD。这使我们能够将设计细化到精细细节,模拟组装过程,并快速反映与团队其他成员共享的任何设计改进。另一方面,实际的制作是以古老的方式进行的:手工使用纸模板和拼图。虽然完成的展馆已经向公众展示了两天,但却得到了压倒性的回应。访客将高兴地漫步在结构中,并从各个角度拍摄照片。他们也很好地利用了相似设计的桌子和凳子。由于阳光落在网格上,沉没的阴影引起了通过树叶的光过滤,而连续环的节奏模式为游客提供了特别的令人振奋的感觉。总而言之,这个项目取得了巨大的成功,成为所有参与者的一次伟大经验。

project leaders / designers : Takuma Sugi, Nanako Hirai, Ben Nittaproject participants: 2nd grade students, Art and Architecture School of Waseda Universitysize: 5.46m x 5.46m x 2.73msite: Waseda University, West Waseda Campus, central courtyardconceptualization and design period : August 2015 ~fabrication period: 10/15/2015 ~ 11/5/2015display period: November 7th and 8th 2015 This pylwood pavlion was designed and built for the 2015 Science and Engineering Festival at Waseda University. As it was to be built in the campus’ central courtyard and displayed to the public, it was imperative that the design not impede the flow of pedestrians. Tight limits to the available budget and manpower necessitated that the design make efficient use of materials and allow for quick assembly. Furthermore, the design was to embody the festival’s annual theme: “The Expanding Loop of Science & Engineering”. The design we arrived upon managed to meet these requirements, in the form of a grid of plywood panels in the shape of a cubic volume with the four sides spherically hollowed out. The design process made full use of 3D CAD. This enabled us to work out the design down to the fine details, simulate the process of assembly, and quickly reflect any design improvements to be shared with the rest of the team. On the other hand, the actual fabrication was done the old-fashioned way: by hand using paper stencils and jigsaws. While the completed pavilion was on display to the public for a mere two days, it received an overwhelmingly possitive response. Visitors would gleefully wander in and about the structure, snapping photos from various angles. They also made good use of the similarly designed tables and stools strewn about. The dappled shadows cast as sunlight fell through the grid brings to mind light filtering through tree leaves, while the rhythmic pattern of consecutive rings gave visitors a peculiar uplifting feeling. All in all, the project was a tremendous success, and became a great experience for everybody involved.

发表评论

  • 有问题加我微信