跳到主要内容
A-最新发布文化建筑

坎塔布里亚岩石艺术中心由sukunfuku studio设计

作者: 2024-06-30暂无评论

THE CANTABRIA ROCK ART CENTER BY SUKUNFUKU STUDIO

坎塔布里亚岩石艺术中心由sukunfuku studio设计

Located on the hillside of Monte Castillo in Spain, the Cantabria Rock Art Center by sukunfuku studio is a new museum and visitor’s hub sporting a dramatic concrete and stone composition. ‘The program demanded a relatively large volume, on complex grounds and immersed in a landscape of great beauty,’ begin the architects. While relatively monolithic and opaque in appearance, the center does break out of its solidity via a large entrance on its main façade and a U-shaped courtyard at the back, accessed via a grass-coated set of stairs, with its three sides fully glazed to let ample daylight pour inward.

坎塔布里亚岩石艺术中心位于西班牙蒙特卡斯蒂略的山坡上,由sukunfuku studio设计,是一个新的博物馆和游客中心,采用了引人注目的混凝土和石头构成。该项目需要一个相对较大的体量,在复杂的场地上,并沉浸在一个非常美丽的景观中,”建筑师开始说道。虽然该中心在外观上相对单一和不透明,但通过其主立面上的一个大型入口和后面的一个U型庭院,突破了它的坚固性,通过一个涂有草皮的楼梯进入,其三面都有玻璃,让充足的日光照射进来。

all images © Adrià Goula

A C-SHAPED VOLUME EMBRACING THE SITE’S NATURAL SLOPE

西班牙山坡上的游客中心采用折叠式石质屋顶

The team at sukunfuku studio divided the Cantabria Rock Art Center into three separate blocks: a reception and service area, an exhibition hub, and a restricted zone. These three volumes organize around the central courtyard that distributes and connects the different spaces. The resulting C-shaped volume faces the natural slope of the plot, which closes the building to create a green tribune. ‘The mountain becomes a part of the program, the protagonist articulating the building, inviting the visitor to go out and acting as an external space associated with the activities of the center,’ comments the studio.

由sukunfuku studio设计的坎塔布里亚岩石艺术中心位于西班牙Monte Castillo的山坡上,是一个新的博物馆和游客中心,采用了引人注目的混凝土和石头构成。该项目需要一个相对较大的体量,在复杂的场地上,并沉浸在一个非常美丽的景观中,”建筑师开始说道。虽然在外观上相对单一和不透明,但该中心确实通过其主立面上的一个大型入口和后面的U形庭院来突破其坚固性,该庭院通过一个涂有草的楼梯进入,其三面都有玻璃,让充足的日光倾泻进来。

a folded stone roof crowns this visitor center in the spanish hillsideCantabria Rock Art Center by sukunfuku studio

Moving to the interiors of the visitor’s center, the architects coated most of the surfaces in pure and meditative white tones to expand the sense of space, inviting the public to unwind and relax while exploring the premises. Thanks to the generous glazing fronting the courtyard area, natural light pools in and enlivens the indoors further — especially in the reception area, where a series of black-tinted pendant lights populate the ceiling and emphasize the horizontal expansion.

在游客中心的内部,建筑师将大部分表面涂上了纯洁而沉思的白色色调,以扩大空间感,邀请公众在探索场所时放松身心。得益于面向庭院区的宽敞玻璃,自然光汇集进来,进一步活跃了室内的气氛–尤其是在接待区,一系列黑色色调的吊灯充斥着天花板,强调了水平方向的扩展。

a folded stone roof crowns this visitor center in the spanish hillsidemain entrance

MERGING CONCRETE WALLS WITH A FOLDED STONE ROOF

混凝土墙与折叠式石头屋顶的融合

Furthermore, the building unfolds over two different levels. sukunfuku studio resolved the lower part with concrete walls in the areas containing the land, mainly glazing the façades overlooking the patio and the access area. On this base sits the stone roof, which sews the three volumes together and folds to become part of the façade, generating a chromatic contrast, scale, and texture. Ultimately the Cantabria Rock Art Center integrates and interacts with the natural environment around it, creating a relationship with the topography and breaking its volumes to adapt to the environment.

此外,该建筑在两个不同的层面上展开。Sukunfuku工作室在包含土地的区域用混凝土墙解决了下部的问题,主要是在俯瞰天井和通道区域的立面采用玻璃。在这个基础上是石头屋顶,它将三个体量缝合在一起,并折叠成为立面的一部分,产生了一个色度对比、规模和纹理。最终,坎塔布里亚岩石艺术中心与周围的自然环境融为一体并进行互动,与地形建立关系,并打破其体积以适应环境。

a folded stone roof crowns this visitor center in the spanish hillsidea folded stone roof merging with concrete walls

a folded stone roof crowns this visitor center in the spanish hillsidebreaking the solidity of the volume with voids and glazing

sukunfuku-studio-designboom-full

a folded stone roof crowns this visitor center in the spanish hillsideview toward the C-shaped courtyard

a folded stone roof crowns this visitor center in the spanish hillsideglazed façades take over all three sides

sukunfuku-studio-designboom-full-8

a folded stone roof crowns this visitor center in the spanish hillsidereception area

a folded stone roof crowns this visitor center in the spanish hillsidewashing the interiors in a white backdrop

sukunfuku-studio-designboom-full-4

项目信息:

名称:坎塔布里亚岩石艺术中心 | @cuevascant
地点:Puente Viesgo,坎塔布里亚,桑坦德,西班牙
客户:坎塔布里亚文化部
建筑:sukunfuku studio | @sukunfuku.studio
团队:Miguel Huelga, Iria de la Peña
施工经理:José Manuel Gómez Illa
结构工程:Estática Ingeniería SL
机械工程:A6 Ingeniería SL
背景合作者:莫妮卡-佩雷斯
景观顾问:Arantxa Zabalza
窗帘设计: Akane Moriyama工作室
承包商: Siec SA
摄影:Adrià Goula | @adriagoulaphoto
地块面积:10.000平方米
总面积:1678平方米

发表评论

  • 有问题加我微信