商业景观

泰国Kurve 7社区购物中心 by stu/D/O Architects

作者: 2017-10-10 没有评论

Kurve 7是位于曼谷密集住宅区内的社区购物中心。使用一系列软曲率策略来定义,框架,引导和连接,Stu / D / O能够实现其创建一个新的邻里商业空间的目标,该空间通过一系列露天花园和公共空间相互联系在一起而不是创建一个大型封闭式社区商场.
由于分区限制,群众划分为九个分开的街区,商业区面积不超过300平方米。小型商业街区在前后组织成两个纵向组,开辟了一条延伸走廊空间的曲线长廊,同时提供了新的视觉兴趣。为了将分离的编程组合视觉上连接在一起,使用连续弯曲的屋顶来建筑地连接块。这个暴露的混凝土屋顶的中心在其垂直轴上提升了1.5米,形成了一个定义主入口的倾斜屋顶线。然后以类似的方式将入口序列处的接地平面提升,以创建一个平缓倾斜的坡道,将最远的边界连接到中心。加上入场方式的弯曲计划,这三条曲线定义了主要方法,并创造了一个亲密的空间,成为露天露天剧场和花园。

材料的处理用于强调项目的每个建筑元素。连续弯曲的屋顶平面由外露的混凝土构成,而地平面由木板和绿化界定。直立的垂直平面用黑色粗糙的混凝土纹理处理,而弯曲的前立面则采用金属框架中的地板到天花板玻璃处理。现有的树木保存完好,被露台包围,定义了项目的用餐区。

 

PHOTOS :W

 

Kurve 7 is a community mall located within a dense residential district of Bangkok. Using a series of soft curvature strategies to define, frame, lead, and connect, Stu/D/O is able to realize their goal of creating a new neighborhood commercial space that is linked together by a series of open air garden and public space rather than creating a large enclosed community mall.

Due to zoning restrictions, the massing is divided into nine separated blocks with the commercial area no larger than 300 sqm each. The small commercial blocks are organized into two longitudinal groups in the front and rear, opening up a curve promenade that elongates the corridor space while providing new visual interests. In order to visually link the separated programmatic massing together, a continuous curved roof is used to architecturally connect the blocks. The center of this exposed concrete roof is lifted up 1.5 meters in its vertical axis, creating a sloped roofline that defines the main entrance. The ground plane at the entry sequence is then lifted up in a similar manner to create a gently sloping ramp, connecting the furthest boundary to the center. Together with the curving plan that pulls in the entry way, these three curves define the main approach and create an intimate space that becomes an open air amphitheater and garden for the public.

The treatment of materials is used to emphasize each architectural elements of the project. The continuous curved roof plane is constructed from exposed concrete, while the ground plane is defined by wood planks and greenery. The straight vertical planes are treated with a dark rough concrete texture while the curving front facades are treated with floor to ceiling glazing in metal framing. Existing trees are well preserved and surrounded with terraces, defining dining area of the project.